Interviuri si ReportajeStiri Locale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

O veste bună pentru pacienții cu diabet zaharat a venit, la începutul acestei săptâmâni de la Spitalul Județean Suceava, Ambulatoriul de Specialitate Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice și-a reluat activitatea. Despre acest subiect, Vlad Florin Tudosă a discutat prin intervenție telefonică cu dr. Claudiu Cobuz, medic primar coordonator în diabet, nutriție și boli boli metabolice.

Potrivit HG 252/30 martie 2020, publicată în Monitorul Oficial 266/31 martie 2020, medicii din ambulatoriu pot acorda, pe perioada stării de urgență, consultații la distanță, astfel încât telemedicina oferă un număr mare de servicii pentru pacienți, un ajutor medical mult mai convenabil şi accesibil pentru pacienții cu diabet zaharat pe perioada pandemiei.

Pacienţii cu diabet zaharat nu se vor deplasa la spital, ci vor putea trimite email pe adresa  ambdiabet@spjsv.ro. şi/sau vor suna la următoarele nr. de telefon în intervalul orar 8-15:

Dr. Cobuz Claudiu – medic primar coordonator 0783 156486

Dr. Clus Simona – medic primar 0755 946000

Dr. Chiţan Cristina – medic specialist 0745 769856

În acest fel, prin telemedicină se permit consultațiile  zilnic, ori de cate ori este nevoie, minimizând riscul complicațiilor pe termen lung şi reducând către zero riscul infectării cu COVID a pacienților noştri cu diabet zaharat.

     

Articole Similare

Back to top button