Interviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

În cursul zilei de ieri, senatorul sucevean Ioan Stan, i-a adresat o interpelare Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru pe tema necesității deschiderii noului Sipital din municipiul Fălticeni, atât de necesar în contextul dificil al situației delicate din județul Suceava.

Despre acest subiect și eforturile depuse până acum dar și despre suplimentarea măsurilor în Suceava, Vlad Florin Tudosă a discutat astăzi cu senatorul Ioan Stan, președintele PSD Suceava.

“Vă rugăm să nu uitați, deoarece nici noi nu uităm, că în calitate de secretar de stat ați promis că veți face tot ce vă stă în putință pentru ca spitalul din Fălticeni să se deschidă. Dacă atunci decizia nu vă aparținea, acum, ca ministru al Sănătății, decizia nu doar că vă aparține, dar aveți ocazia să vă țineți de cuvânt și să salvați viața multor suceveni în contextul acestei epidemii. Este un apel disperat pe care vi-l adresăm, având în vedere situația epidemiologică extrem de gravă din județul Suceava, care a dus inclusiv la închiderea spitalului vechi din Fălticeni precum și a celui din Câmpulung-Moldovenesc, înregistrându-se de asemenea, primele cazuri de COVID-19 și în rândul personalului medical al spitalului din Rădăuți, drept pentru care ne așteptăm inclusiv la închiderea acestuia în zilele următoare. Discutăm deja despre un adevărat dezastru în ceea ce privește funcționalitatea unităților spitalicești din zonă, efectele acestui dezastru putând fi limitate dacă deschidem de urgență spitalul nou de la Fălticeni. Ar fi vorba de 250 de paturi de spital puse la dispoziția locuitorilor județului nostru, într-o unitate spitalicească modernă,  dotată la cel mai înalt nivel ” a mai declarat Ioan Stan.

Articole Similare

Back to top button