Interviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

Începând de astăzi, în interiorul zonei de carantinare (municipiul Suceava și cele 8 localități limitrofe) se impun o serie de noi măsuri obligatorii de prevenție a răspândirii epidemiologice generate de coronavirus. Despre aceste măsuri și despre ce riscă cei care nu respectă regulile impuse, dar și despre linia specială “Vreau răspuns!”, Vlad Florin Tudosă a discutat astăzi cu Alexandru Moldovan, Prefectul Județului Suceava.

Printre măsurile luate începând de astăzi amintim:

  1. Obligația de a purta mijloace de protecție ale gurii și nasului, de către toate categoriile de persoane indiferent de simptomatologie, în mijloacele de transport în comun și în toate zonele și spațiile publice din interiorul zonei carantinate (municipiul Suceava și cele 8 comune limitrofe Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei). Prin mijloace de protecție minimale se înțelege: măști de protecție, eșarfe, fulare, alte mijloace vestimentare care pot acoperi gura și nasul.
  2. Conducătorii mijloacelor de transport în comun nu vor permite accesul cetățenilor în mijloacele de transport fără mijloacele de protecție minimale.
  3. Obligativitatea instituirii restricției rutiere temporare aparține Primăriei municipiului Suceava în calitate de administrator al sectoarelor de drum public.
  4. Unitățile spitalicești din județul Suceava sunt obligate să verifice existența și funcționarea grupurilor electrogene proprii, precum și să dețină rezerve pentru consum de apă pentru 1-3 zile, potrivit dispozițiilor legale incidente. Aceste aspecte vor fi raportate furnizorilor de servicii în cauză.

Articole Similare

Back to top button