Interviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

Astăzi, la RADIO AS, prin intervenție telefonică, alături de Vlad Florin Tudosă, s-a aflat Alexandru Moldovan, Prefectul Județului Suceava. În contextul intrării în vigoarea a Ordoanței Militare nr. 4, dar și apropierea țării noastre de intrarea în Scenariul 4, Prefectul județului Suceava a dat asigurări că fac toate eforturile pentru gestionarea cât mai eficientă a situație de criză.

Totodată, în continuarea demersurilor efectuate pentru păstrarea Spitalul Județean Suceava ca spital non- COVID, prefectul județului Suceava ne-a anunțat că a solicitat Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situații de Urgențe, dar și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, instalarea unui spital militar modular de tratament și izolare care să fie amplasat în imediata apropiere a Spitalului Vechi Suceava, pe terenul Stațiunii Agricole Suceava, fiind asigurate astfel și circuitele funcționale necesare tratării COVID 19. Prin aceeași adresă prefectul județului Suceava a reiterat solicitările adresate în regim de urgență în datele de 27.03.2020 și 30.03.2020 de asigurare, în regim de urgență a medicamentelor necesare tratării pacienților, dar și cea referitoare la   asigurarea necesarului de personal medical având în vedere că, la această dată Spitalul Județean Suceava se confruntă cu déficit de personal..

De asemenea, Alexandru Moldovan a reamintit pentru RADIO AS, faptul un prim lot de echipamente de protecție a ajuns duminică, 29.03.2020, în județul Suceava, materialele fiind distribuite, prin intermediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, către instituțiile care luptă împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

Articole Similare

Back to top button