EmisiuniStiri LocaleStiri Nationale

INSPIRAȚIE ÎN EDUCAȚIE

Invitatul Manuelei David, de ieri, din emisiunea INSPIRAȚIE ÎN EDUCAȚIE a fost prof. Marcel Colibaba, coordonatorul proiectului CRED- Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți.

Proiectul „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED” s-a născut dintr-o nevoie/necesitate.Nevoia/necesitatea de a avea un nou tip de profesor la catedră, un profesor care își asumă noi roluri. Dar și nevoia/necesitatea ca acesta să cunoască în profunzime valențele noului curriculum național, să le poată folosi la adevărata valoare și să extragă din acestea plusvaloarea care va face din el nu un simplu profesor, ci și un dascăl adevărat.

Acestei nevoi/necesități i se subsumează mai multe tipuri de acțiuni/activități complexe, necesare la rândul lor.

De la elaborarea de documente de politici educaționale până la crearea de Ghiduri Metodologice pentru diversele discipline și de Resurse Educaționale Deschise (RED) pentru sprijinirea aplicării la clasă a noilor programe școlare.

De la realizarea unei analize a nevoilor de formare a profesorilor din învățământul primar și gimnazial, în vederea aplicării optime a noului curriculum național, până la dezvoltarea și pilotarea unor strategii de adaptare curriculară la nevoile elevilor din grupuri vulnerabile, trecând prin realizarea de cercetări tematice care să sprijine procesul de implementare a curriculumului bazat pe competențe-cheie, cu focalizare pe elevii din categorii dezavantajate.

Articole Similare

Te-ar interesa si
Close
Back to top button