EmisiuniEvenimenteInterviuri si ReportajeStiri Locale

POPASUL DE DUPĂ AMIAZĂ

Carmen Steiciuc, directorul general al Teatrului Municipal “Matei Vișniec” din Suceava, s-a aflat astăzi în studioul Radio AS, alături de Vlad Florin Tudosă.

Cei doi au discutat despre cea mai nouă piesă de teatru, care va avea premiera, vineri 29 noiembrie 2019, de la ora 19:00. Spectacolul H.A.H. Hidden Abuse Holdings este un concept de Botond Nagy, după Beaumarchais, este realizat pe scena teatrului sucevean de o echipă de producție talentată și entuziastă.

Regizorul Botond Nagy a ales să lucreze pentru acest proiect cu artiști puternici și creativi, apreciați de critica de specialitate dar și de public: Kali Ágnes – dramaturg și poet, Andreea Săndulescu – scenograf,Tímea Ágnes Benedek – costume designer, Claudiu Urse – compozitor și George Pop – coregraf.

Dincolo de toate acestea, noțiunea de independență este doar o iluzie. Cum poți fi astăzi, cu adevărat independent, când, zi de zi, ești racordat numai la lucruri de care depinzi. Depindem de societate, depindem de oameni și de supermaketul de la colț. Nici măcar față de tine nu ești independent, fiindcă faci parte dintr-un întreg, iar asta se numește Viață.

Așa că apare întrebarea: cum putem trăi, în primul rând, fără să abuzăm de noi înșine; și abia apoi, cum putem conviețui fără să ne lăsăm abuzați de ceilalți sau să-i abuzăm noi pe ei. Abuzul și violența sosesc în liniște, la fel ca moartea. În acest spectacol vă prezentăm un birou de abuz, unde moartea interioară este inevitabilă. Avem tendința să credem că ne facem rutina zilnică, dar nu. În fiecare zi îmbătrânim un pic și în fiecare zi devenim puțin mai altfel, iar cu cât suntem mai altfel, cu atât ajungem mai aproape de acel punct unde nu mai există niciun sunet, nicio imagine, ci doar senzația că totul trece. Și a trecut.”

Distribuție: Bogdan Amurăriței, Răzvan Bănuț, Horia Butnaru, Cristina Florea, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Diana Marin, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc și câinele Akilah de Badea Gheo.

Articole Similare

Back to top button