EmisiuniEvenimenteInterviuri si Reportaje

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

Ne aflăm la începutul Postului Crăciunului, perioadă duhovnicească şi liturgică plină de semnificaţii din timpul anului bisericesc, ce ne conduce spre slăvitul praznic al Întrupării Fiului lui Dumnezeu. Biserica a rânduit acest timp duhovnicesc de nevoinţă sufletească şi trupească a credincioşilor, aceştia fiind chemaţi să participe la sfintele slujbe, să lupte cu ispitele şi patimile, să cultive virtuţile creştine, să se spovedească şi să primească Preacuratele Taine.

Despre semnificațiile Postului Nașterii Domnului și despre durata și modul de postire în această perioadă, Vlad Florin Tudosă a discutat astăzi cu Viorel Ioan Vârlan, Preot Paroh la Biserica “Nașterea Maicii Domnului”, din municipiului Suceava.

“În general omul se raportează la cele materiale, în primul rând la mâncare, mulți consideră postul o abstinență de la multe feluri de mâncare, cum este carnea, ouăle, brânzeturile și de aceea se spune că fiind atâtea dezlegări la pește este un post mai ușor din punct de vedereal hranei, dar fiecare post are același mers, același demers, în călătoria noastră duhovnicească. Parcurgerea este defapt un drum pe care îl luam fiecare cu noi, un drum pe care îl parcurgem în această perioadă, un drum ușor, facil, un drum care nu îl parcurgem în exteriorul nostru ci în interiorul nostru, pentru că în interiorul nostru ne regăsim defapt pe noi înșine. Acest lucru defapt vrea să se reliefeze prin post, lucrurile bune, lucrurile sufletului nemuritor, esență pe care Dumnezeu ne-a dat-o fiecăruia dintre noi” declarat preotul Viorel Vârlan pentru Radio AS.

Articole Similare

Back to top button