EmisiuniEvenimenteInterviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

CAMPANIE GRATUITĂ DE TESTARE A GLICEMIEI LA SJU SUCEAVA

Specialiștii Centrului Antidiabetic, au organizat în cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou”, astăzi, 7 noiembrie 2019, între orele 09.30 – 12.30 o campanie GRATUITĂ de testare a glicemiei și de informare privind riscurile diabetului și complicațiile acestuia, la care vă invităm să participați.

Campania este parte a Săptămânii Mondiale de luptă împotriva Diabetului Zaharat, sărbătorită în fiecare an în apropierea zilei de 14 noiembrie. Ziua Mondială a Diabetului este organizată de către Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, cu sprijinul platformei comunității de diabet www.rodiabet.ro și al companiei Novo Nordisk.

Ținând cont de faptul că Diabetul Zaharat este deja o epidemie la nivel mondial, peste 450 de milioane de oameni fiind afectați de această maladie, iar România înregistrează si ea cifre îngrijorătoare, cu peste 1,8 milioane de persoane cu diabet zaharat, acțiunile de educație, informare și pevenție sunt foarte importante și utile întregii societăți și singura soluție pentru încetinirea acestui fenomen.

În plus, zona Moldovei are una dintre cele mai mari incidențe ale diabetului la nivel național, 12,38% din populaţia adultă, cu vârsta cuprinsă între 20 – 79 de ani, suferind de diabet zaharat, o cifră cu 6,7% mai mare decât media la nivel național.

Articole Similare

Back to top button