EmisiuniEvenimenteInterviuri si ReportajeStiri Locale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

Zi de marți cu ochii ațintiți spre oameni care fac lucruri frumoase, spre inițiative locale și spre comunitatea locală și putere ei. Vlad Florin Tudosă a povestit astăzi cu Petru Cioată și Ionel Puha despre Grupul Civic “Inițiative pentru Bilca”.

Ce vă putem spune cert, este că fără doar și poate oamenii aceștia au pornit anul trecut un proiect îndrăzneț prin care bilcanii pot pune umărul la dezvoltarea și promovarea comunei natale.

Acest grup a apărut din prietenia unor cetățeni ai comunei care și-au dorit să dea ceva înapoi locului din care au plecat sau în care locuiesc. De la acțiuni culturale, sociale sau chiar refacerea unor porți tradiționale de la intrarea în comună, toate aceste acțiuni civice au arătat că acolo unde există inițiativă și oameni dispuși să dea puțin din timpul lor și pentru comunitate, apar și rezultatele.

Cel mai nou proiect al acestora, se numește Parcul Prieteniei. După o muncă de aproape 9 luni de zile, ore bune de voluntariat, contribuții individuale ale tuturor celor care au dat o mână de ajutor, în colaborare cu autoritățile locale, grupul civic „Inițiative pentru Bilca” a transformat un teren viran într-un adevărat spațiu comunitar.

Parcul Prieteniei și-a deschis duminică porțile, în prezența a peste 200 de săteni, tineri și adulți. Spațiul cuprinde alei din piatră, băncuțe care te îndeamnă să te odihnești la umbra copacilor înalți, teren de volei, teren de fotbal, spațiu de joacă pentru copii, zonă pentru grătare, un foișor, zonă pentru foc de tabără și chiar o zonă pentru proiecții în aer liber, toate realizate la inițiativa și prin implicarea unor oameni care au înțeles că au și ei o responsabilitate pentru felul în care arată comuna lor și n-au mai stat pe gânduri.

Articole Similare

Back to top button