EmisiuniEvenimenteInterviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

INTERVIU ÎN EXCLUSIVITATE CU IRINA MARGARETA NISTOR

Astăzi a fost o zi dedicată filmului, la Radio AS. Vlad Florin Tudosă a discutat despre filmul LA GOMERA, nominalizarea României la Oscar și despre alte filme care nu trebuie ratate în perioada următoare, prin intervenție telefonică cu Irina Margareta Nistor, critic de film.

Al cincilea lungmetraj a lui Corneliu Porumboiu, este diferit de creațiile cineastului. Cu o tentă comercială, dar și ingrediente de film de autor, producția merită văzută pentru că aduce laolaltă actori talentați și o acțiune care ne va ține prinși de scaun.

De asemenea Irina Margareta Nistor, ne-a făcut și o serie de sugestii de filme, care rulează deja în cinema și e bine să nu le ratăm:

  1. Dawnton Abbey– Film bazat pe renumitul serial TV britanic Downton Abbey. Acțiunea se petrece pe domeniul fictiv Downton Abbey, în vila din ținutul Yorkshire a Contelui și Contesei de Grantham și urmărește viața aristocratică a familiei Crawley și a servitorilor săi în timpul domniei regelui George al V-lea.Clasele sociale prezentate in film – nobilimea si servitorii – alterneaza de-a lungul actiunii si se iau la intrecere pentru a capta cat mai avid atentia privitorului.Umorul britanic nu lipseste nici el din peisaj si evenimentele de la inceputul secolului XX sunt prezentate subtil si corect.
  2. The goldfinch- Iluzia libertății– o ecranizare a romanului best-seller „Sticletele” scris de Donna Tartt care a câștigat premiul Pulitzer și medalia de excelență Andrew Carnegie pentru ficțiune.Theodore „Theo” Decker avea 13 ani când mama lui a pierit în urma unui atentat cu bombă din Muzeul de Artă Metropolitan. Tragedia a schimbat complet cursul vieţii sale și l-a trimis pe un drum încărcat cu durere și vinovăție, redescoperire, căință și chiar iubire. Prin toate acestea, de-a lungul anilor, a păstrat o singură speranță tangibilă și anume un tablou uimitor cu o pasăre legată de cușca sa… capodopera „Sticletele”.
  3. O belea de cățel- Trouble este un cățel tare simpatic, crescut în puf și răsfățat peste măsură de stăpâna lui extrem de bogată. Fără nicio grijă, micuțul are tot timpul din lume să provoace belele. Însă atunci când doamna moare, simpaticul animăluț este nevoit să învețe să trăiască o viață simplă, lipsită de lux și în același timp să se apere de moștenitorii iubitei lui stăpâne care i-au pus gând rău.

Articole Similare

Back to top button