EmisiuniInterviuri si ReportajeStiri LocaleStiri Nationale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

Prin intervenție telefonică, în matinalul de astăzi, Vlad Florin Tudosă a discutat cu Ana Camelia Pirghie, secretar admitere USV.

Reamintim, că începând de luni, 9 septembrie, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava demarează sesiunea de toamnă a concursului de admitere, perioada de înscriere derulându-se până în zilele de 13/16 septembrie, fără zilele de sâmbătă și duminică.

Pentru această sesiune, oferta programelor de licenţă ale celor 10 facultăţi cuprinde, pentru candidații din România, 274 de locuri bugetate (dintre care 14 sunt destinate absolvenților de licee din mediul rural, iar 5 locuri candidaţilor de etnie rromă) şi 671 de locuri cu taxă. De asemenea, românii de pretutindeni pot concura pe 26 de locuri fără taxă. Forma de învăţământ la distanţă (ID) mai are disponibile un număr de 131 de locuri, repartizate pe 8 programe de studii.

 Pentru studiile universitare de masterat, candidații români pot candida pe cele 119 locuri fără taxă, dintre care 9 pentru candidații de etnie rromă, şi 417 locuri cu taxă. 59 de locuri fără taxă sunt destinate românilor de pretutindeni. În ceea ce privește programele de conversie profesională, pentru sesiunea septembrie mai sunt disponibile 146 de locuri.

În această a doua sesiune de admitere, se va organiza admitere și pentru domeniile de doctorat ale USV, fiind disponibile 39 de locuri bugetate și 77 locuri cu taxă, la care se adaugă 13 locuri bugetate destinate românilor de pretutindeni. Candidații interesați de studiile universitare de doctorat pot obține informații detaliate accesând

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligaţia de a se înmatricula cel târziu până la data de 20 septembrie.

Informaţii detaliate despre sesiunea de admitere septembrie 2019, actualizate constant, pot fi obţinute consultând pagina www.admitere.usv.ro

Articole Similare

Back to top button