EvenimenteInterviuri si ReportajeStiri Locale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

În matinalul de astăzi, 9 septembrie, alături de Vlad Florin Tudosă s-a aflat Ana Maria Gozgarea, lector dr. la Facultatea de Inginerie Electrică și Științe ale Calculatorelor, mangerul proiectul Mommypreneurs, un proiect inovativ care se adresează mămicilor aflate în concediu de maternitate sau celor care nu au revenit în câmpul muncii după terminarea acestuia.

Trebuie să spunem că acest proiect este finanțat de Islanda Lichtenstein si Norvegia prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și
Norvegiene. Proiectul a început in ianuarie 2019 si va fi implementat timp de 24 de luni de către 8 parteneri din 7 state europene: Cipru, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România si Spania.
Romania este reprezentata in consorțiu de Universitatea Stefan cel Mare din Suceava care va instrui si susține un grup ținta format din 150 mame tinere cu vârsta cuprinsa intre 15 si 29 de ani.

Grupul țintă va alege între 2 programe în funcție de preferințele lor în carieră:

  • Instruirea antreprenorială va oferi abilitățile și cunoștințele de bază (juridice, financiare, de marketing, operațiuni, rețea) necesare dezvoltării ideilor de afaceri, lansării de startup-uri și comercializării produselor / serviciilor.
  • Cursurile de IT se vor axa preponderent pe comerț electronic și web design. Subiectele care urmează să fie predate vor include cele mai solicitate abilități digitale in acest moment pe piață la un nivel care NU necesită o experiență anterioară extinsă în domeniul IT.

Conținuturile instruirii vor fi furnizate si online ceea ce va permite studiul individual dupa un program personal al fiecărei mămici.Înscrierea la cursuri este deschisa si se face continuu pe site-ul proiectului prin completarea unui formular de înscriere. Cu doua săptămâni înainte de datele prevăzute pentru începerea cursurilor se face o selecție si sunt anunțate mamele selectate.

Înscrieți-vă la cursurile de Antreprenoriat și Competente Digitale, pe site-ul proiectului, pana pe 25 septembrie https://mommypreneurs.eu/

Articole Similare

Back to top button