EmisiuniEvenimenteStiri Locale

ASTA DA DIMINEAȚĂ!

Tudosa Vlad Florin a discutat în matinalul de astăzi cu Dan Cusnir, managerul de proiect al Simfonii de Toamnă 2019, ediția a VIII-a. Un eveniment de marcă al Rotary Club Suceava-Bucovina, un regal de muzică clasică ce va avea loc pe data de 9 septembrie, de la ora 19:00, pe Esplanada Casei de Cultură din Suceava.

S-au întâmplat și se întâmplă cu siguranță, multe evenimente culturale în orașul nostru, însă dintre toate ne-am oprit astăzi asupra Simfoniilor de Toamnă, care fără doar și reprezintă un eveniment special. De ce? Din diferite motive, cum ar fi că unul din scopurile acestuia este de a schimba percepția oamenilor despre muzica clasică și mai ales, despre cadrul în care se ascultă muzica clasică, de a aduce totul în prezent, într-un aer relaxat și foarte contemporan, în centrul orașului Suceava. În al doilea rând si poate cel mai important motiv face referire la componenta de caritate a acestui proiect și la modul în care noi putem face lucruri mari pentru cei care au cu adevărat nevoie de ajutor.

„Simfonii de Toamnă” 2019 la Suceava – un regal de muzică clasică susținut de Filarmonica Națională din Chișinău, alături de cor și corpul de balet.

Anul acesta, sucevenii vor petrece o memorabilă seară de toamnă în compania renumiților artiști de la FILARMONICA NAȚIONALĂ ”S. LUNCHEVICI” din CHIȘINĂU dirijor Mihai Agafița, CAPELA CORALĂ DOINA dirijor Ilona Stepan, CORPUL DE DANS, soliștii Tatiana Costiuc (soprana), Igor Turcan (tenor), Marin Gheraș (nai), Eugen Negruță (acordeon) artiști care vor intrepreta arii celebre de muzică clasică.

„Acest eveniment a ajuns de la statutul de proiect la statutul de eveniment datorită superbului public, datorită sucevenilor care s-au regăsit în ceea ce am adus pe scenă și ne-au determinat să fim mai buni cu fiecare an ce trece. Această este normalitatea spre care ne îndreptăm și pe care ne-o dorim la noi acasă, în Suceava”, se arată în comunicatul organizatorilor. 

Articole Similare

Back to top button