Articole GeneraleComunicate de presaEducatieSocialStiri Locale

Peste 150 de copii au participat la Cupa socială „Bucurie prin Mișcare”, organizată de Asociația EUROACTIV

Asociația de ajutorare a copiilor și a tinerilor talentați și din Sistemul de Protecție a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Inspectoratul de Poliție Suceava și Asociația „Plai Străbun”, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială, Protecția Copilului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, Asociația „Alecs Group” și Asociația „Darul Binecuvântării”, au organizat vineri, 2 iunie, începând cu ora 10:00, cea de-a III-a ediție a evenimentului social județean Cupa socială „Bucurie prin Mișcare”.

Peste 150 de copii au participat la acțiunea organizată în preajma Zilei Internaționale a Copilului. Aceștia au luat parte la activități interactive, ateliere de lucru și la Cupa socială „Bucurie prin mișcare”, competiție la care s-au înscris și minorii din centrele de plasament și din sistemul de protecție a copilului.

Printre activitățile derulate se numără și cele de educație rutieră, siguranță la școală, acasă și în mediul online coordonate de către reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, care au purtat discuții interactive cu cei mici. De asemenea, jandarmii suceveni au prezentat tehnica din dotare, dar și câinii de serviciu, care i-au impresionat pe copii prin simularea unor intervenții. Salvatorii SMURD au fost și ei prezenți la activitate prin acțiuni de sprijinire și soluționare în caz de pericol.

În cea de-a doua parte a activităților dedicate Zilei Copilului, sub organizarea Asociației „Euroactiv” și cu sprijinul IPJ Suceava și IJJ Suceava, s-a dat startul premierii Cupei sociale „Bucurie prin mișcare”.

Activitățile, menite să promoveze mișcarea, în pofida altor activități antisociale, ca alternativă la acte de violență, bullying, consum de tutun, de droguri și de alcool, au fost încărcate de energie, bucurându-i atât pe participanți, cât și pe organizatori.

Participanții Cupei socialeBucurie prin mișcare

Grupa Centre de Asistență socială:
Centrul de Servicii Sociale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni
Centrul de Servicii Sociale multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului
Centrul de Servicii de protecție pentru copilul aflat în dificultate Solca
Centrul de Servicii Sociale „Micul Prinț” Suceava

Grupa Unități școlare din mediul rural:
Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți
Școala Gimnazială Vadu Moldovei
Școala Gimnazială Gulia
Școala Gimnazială Verești
Asociația „EUROACTIV”.

Pentru această categorie organizatorii, împreună cu prof. Lucian Dumitriu, inspector școlar pentru rromi în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, au selectat elevi din mediul rural, din comunități defavorizate și de rromi.

Darurile pentru toți copiii au fost oferite de către sponsorii evenimentului: S.C. Rocast Nord S.R.L. Suceava, S.C. Gaitano Company S.R.L. Șcheia, S.C. Alin for You S.R.L. Suceava, Sânge pentru România, S.C. Maspex S.R.L. Văleni de Munte, Kalman Distribution, S.C. Negru S.R.L. – Benzinăria Ro, S.C. Simba Invest S.R.L. Bacău, S.C. Sav-Com S.R.L. Șcheia, S.C. Expert Medical S.R.L., Grupul de Firme „Orizont” Suceava, Tipografia „Mușatinii” Suceava, S.C. Killer S.R.L.

Transportul participanților a fost asigurat de către Inspectoratul de Jandarmi Suceava și de Școala de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni, iar masa de prânz a fost oferită de către Restaurant Latino, prin S.C. Matelo Com S.R.L. Suceava. Copiii au fost îndulciți și cu înghețată pusă la dispoziție gratuit de către S.C. Bucovina Lapte S.A. Șcheia.

Clasamentul final

Clasamentul final al competiției sociale a fost prezentat de inspector școlar prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu, vicepreședinte al Asociației „EUROACTIV”, alături de generalul de brigadă Ionel Postelnicu, inspector șef la Inspectoratul de Jandarmi al Județului Suceava.

Clasamentul finalGrupă Centre de Asistență socialăGrupă Unități școlare
Locul ICentrul de Servicii Sociale pentru copilul aflat în dificultate din FălticeniȘcoala Gimnazială Gulia  
Locul IICentrul de Servicii Sociale „Micul Prinț” SuceavaȘcoala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți
Locul IIICentrul de Servicii Sociale multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Gura HumoruluiȘcoala Gimnazială Verești  
Centrul de Servicii de protecție pentru copilul aflat în dificultate SolcaȘcoala Gimnazială Vadu Moldovei

La finalul competiției, Luptătorii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale au prezentat procedee de imobilizare și de autoapărare, copiii participând la activități sub sloganul „Fii inteligent, nu violent”.

Comisarul șef Ionuț Epureanu, de la Inspectoratul de Poliție Județean, a transmis participanților la competiți mesaje de prevenire a bullying-ului, a consumului de alcool, de tutun și de droguri și a lansat dezbateri pe temele siguranței pe internet, alegerii anturajului de prieteni, mai ales la vârste mici, siguranța online și conduita copiilor, pentru bazele unei societăți mai bune.

Organizatorii, cu sprijinul partenerilor, oferă tuturor participanților o excursie în perioada vacanței de vară.

Articole Similare

Back to top button