EvenimenteStiri Locale

EVENIMENT DE SUCCES MARCA GRUPULUI DE INIȚIATIVĂ AL FUNDAȚIEI COMUNITARE BUCOVINA, IERI LA PATINOARUL ARTIFICIAL ARENI

Joi, 24 ianuarie, începând cu orele 16.00, la Patinoarul Artificial Areni, a avut un  nou eveniment dedicat comunității bucovinene ”Bucovina pi Patini” organizat de Grupul de inițiativă al Fundației Comunitare Bucovina în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava și cu sprijinul a numeroși sponsori.

 Sucevenii de orice vârstă care au dat curs invitației la evenimentul “Bucovina pi patini… pi buni!”, au avut parte de o acţiune cu multă distracţie, sport, muzică şi, la final, cu o horă ca în Bucovina.

Accesul s-a  facut pe baza unor brăţări individuale care au putut fi  achiziţionate sub forma unei donaţii recomandate de  20 lei, bani care vor contribui  la înființarea Fundației Comunitare Bucovina. În această sumă a intrat participarea la tombolele organizate, la concursurile cu premii și la concertul dedicat cu drag pentru suceveni de către Alexandra Cuza și Andrei Ceobanu. Pe tot parcursul evenimentului, prezentatorul care a animat spiritele a fost simpaticul nostru prieten Tudor Pletea, solist al trupei Crossmedio. S-au împărțit tuturor covrigi calzi și ceai fierbinte, s-au dăruit cocarde  cu tricolor, atmosfera a fost una de distracție și bucurie de a fi împreună de Ziua Unirii principatelor române.

Părinții cu copii au donat pentru o singură brățară, au fost însă părinți care au donat și pentru copii,  tineri care au donat mai mult susținând cu drag inițiativa dar și tineri care au donat o sumă modică din banii lor de buzunar, orice sumă donată fiind importantă și binevenită.

Pe parcursul evenimentului am organizat concursuri cu premii pentru copii, dar și pentru tineri (dansul perechilor cu portocala), ne-am încălzit inimile cu vocile calde ale talentaților noștri suceveni, au avut loc tombole iar la final s-a încins Hora Unirii la care au participat toți cei prezenți,  cu mic, cu mare, creând o atmosferă care a ajuns la sufletul tuturor. Premiile au constat în diferite vouchere valorice oferite cu drag de către sponsorii evenimentului.

Dorim să subliniem faptul că ne dorim doar ca astfel de evenimente caritabile să reprezinte un mod  prin care publicul sucevean să își exprime solidaritatea față de inițiativele care aduc un beneficiu întregii comunități.

Mulțumim tuturor celor care au donat, indiferent de sumă, dar și celor care au ținut să participe la eveniment, suma strânsă la final fiind de aproape 3000 lei, această sumă urmând a fi depusă în contul înființării Fundației Comunitare Bucovina.

Mulțumim sponsorilor noștri:Taverna lui Bachus, APAN Motors, Cross Medio, Container Street Food, Caffein, Salon Controverse, Floraria MI ALMA, PURE CO2, Cabinet veterinar Rio Vet, FREDY pentru deliciosii covrigi si covridog, NATUR  CĂTINĂ-Sănătate în sticluțe, THE DRESS SHOP by Olga Mihoc, Dana Trandafir Make-up, Hairstudio by Dizzy, AUTO DIANA-Scoala de soferi, GYANI`S Beauty Center.

 Alexandra Cuza a primit la final un aranjament floral deosebit de frumos oferit de către Florăria Mi Alma și familia Ropotă, cărora le  mulțumim  în mod deosebit.

 Mulțumim Primăriei Municipiului Suceava, în special domnului viceprimar Marian Andronache care a primit cu deschidere inițiativa noastră dar și domnului administrator Radu Ciubotaru și angajaților din cadrul Patinoarului Artificial Areni.

Scurt Istoric:

În  luna martie 2018, a fost  constituit Grupul  de Inițiativă al Fundației Comunitare Bucovina, care are drept obiectiv înființarea unei fundații comunitare în județul Suceava. Mai exact, dorim să ne alăturăm unui lanț de 16 fundații comunitare din Romania și unui lanț internațional de câteva mii aflate sub aceeași umbrelă-Romanian American Foundation, administrat în România de către Asociația pentru Relații Comunitare (ARC). În urma unei competiții, cei de la RAF-Romanian American Foundation -prin intermediul ARC au decis că a noastră comunitate este una pregătită pentru acest concept și își doresc să investească venind cu jumătate din suma necesară pentru înființarea acestei fundații- 25000 de dolari. Ne-au acordat toată încrederea dorind să facă această învestiție în Bucovina.

Scopul acestei  fundații comunitare, care este acela de a crea punți de legătură între nevoile și resursele comunității, de a capacita persoane  creative  și idei revoluționare, de a veni în sprijinul organizațiilor care au idei de proiecte inspiraționale pentru comunitate

Nevoile prioritare ale comunității sucevene sunt structurate din perspectiva tinerilor, a persoanelor cu dizabilități, a programelor educaționale și de valorificare “ca la carte”, a spațiilor verzi în scop recreativ și agrement din cartiere, a “culturii” de reciclare, a programelor de protecție și sterilizare a animalelor fără stăpân și implicit a spiritului civic în vederea rezolvării împreună a problemelor comunitare. Dorim implicarea tinerilor în cât mai multe activități care să îi regăsească pe aceștia la potențial maxim, iar cu sprijinul comunității putem gândi programe solide pentru aceștia. Tinerii au nevoie de lideri ce împărtășesc nevoile și dorințele acestora, organizați în programe educative și de formare continue. Acești viitori lideri pot fi formați cu sprijinul resurselor oferite de către comunitate. Judetul Suceava are domenii antreprenoriale active ce pot funcționa ca resurse, ONG-uri active, evenimente frecvente și un mediu cultural-academic în continuă ascensiune.

Considerăm că fiecare cetățean reprezintă o resursă unică, ce vine cu un bagaj funcțional care poate fi o cărămidă la dezvoltarea comunității sucevene, la atingerea unor țeluri comunitare și la structurarea unor proiecte ce pot crește potențialul județului Suceava.

Cu deosebită considerație,

Membrii fondatori ai GI al Fundației Comunitare Bucovina

I LOVE MY COMMUNITY!

 

Articole Similare

Back to top button