Stiri Locale

FOLCLORUL DIN CĂRŢI LA CENTENARUL COMUNEI ŞARU DORNEI

În data de 19 octombrie, va avea loc la Căminul Cultural Negra Şarului, cea de a treia dintre manifestările itinerante proiectate pentru acest an din seria organizată de Centrul Cultural Bucovina în parteneriat cu instituţii administrative, de cultură şi de învăţământ, sub genericul „Folclorul din cărţi”.
Manifestarea este o pledoarie pentru descoperirea valorilor folclorului prin intermediul antologiei şi monografiei ştiinţifice, dar şi prin discografia de colecţie profilată pe domeniul etnomuzicologiei. Se va lansa Ghidului iubitorilor de folclor, nr.8/2018, un manual de educaţie culturală pe filon folcloric cu apariţie periodică anuală, şi ce-a de a II-a ediţie a discului Cântece de cătănie din Bucovina, dedicată Centenarului Bucovinei şi Centenarului României.
În cadrul manifestării, muzicolog dr. Constanţa Cristescu, consultant artistic la Centrul Cultural Bucovina, va explica publicului importanţa horei ca joc identitar românesc, ilustrând complexitatea fenomenului horal prin prestaţiile artistice ale invitaţilor: fluieraşul Liviu Ţaran acompaniat la cobză de prof. Romeo Constantin Grosu, cântăreţul Remus Pascariu din Şaru Dornei, grupul folcloric „Muntenii Broştenilor” din Broşteni, coordonator prof. Paula Bondar şi îndrăgitul grup folcloric din Şaru Dornei, „Cetina Călimanilor”, coordonat de D-na Vasilica Dascălu. În cadrul manifestării, prof. Marius Giosu de la Şcoala Gimnazială Neagra Şarului va prezenta prelegerea aniversară „Şaru Dornei-Centenar 2018”.

 

Articole Similare

Back to top button