Stiri Locale

SUCEVENII SUNT INVITAȚI SĂ PEDALEZE LA „MARȘUL TĂCERII”

Bicicliștii din Suceava sunt invitați să participe, miercuri, 16 mai a.c., la „Marșul Tăcerii”. Evenimentul, aflat la prima ediție în Suceava, este organizat de Alex Welchia, Asociația Paradox, Asociația Sportivă Suceava pe Bicicletă și este sprijinit de grupul de bicicliști Prietenii pe biciclete Suceava, co-organizator fiind MarsulTaceriiRomania.

Potrivit organizatorilor, „Marșul Tăcerii” va începe la ora 18.30, cu întâlnirea participanților, pe esplanada Casei de Cultură, startul urmând să se dea la ora 19.00. Traseul este de aproximativ 12-15 km, prin oraș, la viteză de maximum 10k/h, iar sucevenii pot participa cu orice tip de bicicletă, casca de protecție fiind  obligatorie.

„În 2018 se împlinesc 15 ani de când “Marșul Tăcerii” a avut loc pentru prima dată în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic. Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob”, au transmis organizatorii evenimentului.

Aceștia recomandă ca participanții să fie îmbrăcați în alb, măcar tricoul, ca și evocare a bicicletelor “fantomă”.

De asemenea, organizatorii au subliniat faptul că regula de bază a acestui marș este liniștea, plimbarea realizându-se într-un ritm lent.

„Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. TĂCEREA este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor. Trebuie să ne facem văzuți!”, au arătat organizatorii marșului.

În România, „Marșul Tăcerii” se mai organizează în orașele București, Timișoara și Constanța.

 

Articole Similare

Back to top button