Stiri Nationale

FEDERAȚIA SANITAS VA DESFĂȘURA UN MITING PE 26 APRILIE. GREVA GENERALĂ VA FI DECLANȘATĂ ÎN MAI

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, în 11 mai este programată o grevă generală, iar în 26 aprilie în Capitală va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de oameni, din cauza “haosului din sănătate”, unde unele venituri au scăzut cu până la 1.100 de lei în urma aplicării salarăzării unitare.

“Aşteptăm la acest miting cel puţin 10.000 de angajaţi sănătate la acest miting, pentru că problemele sunt mari. (…) Este un haos în sănătate”, a spus liderul Sanitas. “Din păcate ducem discuţia la legea salarizării, care se va aplica etapizat până în 2022 şi vorbim că nu pierde nimeni.

Această lege a fost creată să aducă câştiguri pentru toată lumea, astăzi vorbim doar că nu sunt pierderi şi vreau să vorbim despre cine şi cât câştigă, asistentul medical, cel pe care doamna ministru al Muncii îl plimbă la televizor că are un venit decent, creşterea salarială nu acoperă nici inflaţia de până în 2022. Să vorbim serios despre legea salarizării, şi nu doar cu exemple care vin în avantajul guvernanţilor.”, a declarat, la rândul său, Iulian Pope, prim-vicepreşedinte Sanitas. El a făcut apel la ministrul Muncii să îşi asume greşelile pe care le-a făcut în elaborarea legii salarizării unitare şi să le corecteze.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vinerea trecută, la finalul negocierilor cu sindicaliştii din Sănătate, că regulamentul de sporuri ar putea fi modificat în funcţie de categoria de spital şi de clasificarea spitalelor făcută în urmă cu câţiva ani.

Oficialul a mai recunoscut că 10% din sistemul sanitar va înregistra scăderi de venituri şi a menţionat că infirmierele se numărăr printre cadrele medicale afectate de această scădere salarială.

Articole Similare

Back to top button