Stiri Locale

PRIMĂRIA SUCEAVA DĂ ÎN JUDECATĂ COMPANIA BIOENERGY PENTRU RECUPERAREA UNOR DEBITE RESTANTE

Bioenergy, societatea care asigură căldură şi apă caldă în casele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat, se confruntă cu un nou proces. De această dată acţiunea în instanţă a fost înaintată de Primăria Suceava, care are de recuperat nu mai puţin de 650.000 de lei.

Sumele provin din neplata procentului de 0,5 din veniturile anuale realizate de Bioenergy, procent stabilit în contractele semnate şi asumate de reprezentanţii firmei cu Primăria Suceava. Acțiunea a în instanţă a fost înaintată abia în 2018, în condiţiile în care datoriile sunt aferente anilor 2015 şi 2016. Practic, dacă acţiunea nu ar fi fost demarată acum, intervenea termenul de prescripţie şi datoriile din 2015 nu mai puteau fi recuperate.

Prin actul de chemare în judecată semnat de primarul Ion Lungu, Primăria Suceava are de primit 315.699 de lei pentru anul 2015 şi 334.118 de lei pentru anul 2016. La aceste sume se mai adaugă 12.498 de lei reprezentând majorări de întârziere pentru debitul neachitat.

„În timp ce sumele datorate pentru anii 2015 şi 2016 nu au fost achitate până în momentul prezentei, faţă de debitul aferent anului 2014 facem precizarea că acesta a fost achitat cu depăşirea termenului scadent, respectiv data de 31 mai 2015, motiv pentru care au fost calculate majorări de întârziere în cuantum de 311 lei”, se arată în actul de chemare în judecată.

Interesant este că deşi Primăria Suceava avea de încasat suma de 650.000 de lei de la Bioenergy, la finele anului trecut municipalitatea, prin votul consilierilor locali, a aprobat plata în avans a subvenţiei pentru căldura furnizată populaţiei. Valoarea acestei subvenţii pentru primele 3 luni de iarnă a fost de 4 milioane de lei şi urma să fie achitată de Primăria Suceava către Thermonet, de acolo banii urmând să fie viraţi către Bioenergy, societate care gestionează centrala termică pe biomasă. Din suma aprobată pentru plata subvenţiei Primăria a achitat întreaga sumă.

În municipiul Suceava, aproape jumătate din populaţie este racordată la sistemul centralizat de termoficare – aproximativ 48.000 de persoane, beneficiind de căldură produsă de la noua centrală pe biomasă, de lângă fosta Termica.

 

Articole Similare

Back to top button