Stiri Locale

NUMĂRUL DE MORȚI DIN JUDEȚ ESTE ÎN CONTINUARE LA COTE FOARTE RIDICATE

O analiză a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava cu privire la accidentele grave care au avut loc în primele trei luni ale acestui an în judeţ arată că numărul accidentelor este în uşoară scădere, însă numărul de morţi continuă să fie la cote foarte ridicate. În primul trimestru al acestui an, pe drumurile publice din judeţul nostru au avut loc 54 de accidente grave, cu 9 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent. În aceste accidente au murit 16 oameni, cu un decedat în plus faţă de 2017, şi au fost înregistraţi 46 de răniţi grav, cu 14 în minus faţă de primul trimestru din anul precedent. Tocmai la numărul de decedaţi Suceava stă cel mai rău de câţiva ani buni. 

Subcomisarul Daniel Şincari, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a subliniat că 2018 a început foarte prost în ceea ce priveşte accidentele cu victime pietoni. Din cei 16 morţi în accidente din primele trei luni ale acestui an, zece au fost pietoni.

„Avem zece accidente mortale prin mecanismul lovire pieton, ceea ce înseamnă foarte mult şi ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă. Este vorba atât de pietoni care au traversat neregulamentar, cât şi de pietoni care erau angajaţi regulamentar în traversare, dar şi de pietoni loviţi în timpul deplasării pe drumul public”, a arătat Daniel Şincari.

El a precizat că aceste accidente sunt şi cel mai greu de prevenit, problema fiind una care ţine în primul rând de educaţia rutieră, care lipseşte în mare măsură la cei care se deplasează pe drumurile publice, fie că sunt pietoni sau şoferi.

Articole Similare

Back to top button