Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Elsaco Electronic a semnat un nou contract în domeniul cogenerării, la Constanța

Asocierea firmelor botoșănene Elsaco Electronic – Elsaco Engineering – Vestra Industry a semnat contractul pentru proiectarea și execuția proiectului „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța“.

Acest proiect prevede construcția unei unități de producție a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență, ce utilizează gaz natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde). Noua sursă va avea o capacitate termică nominală de 160 MWt.

Valoarea contractului este de peste 117 milioane de euro, fără TVA, iar termenul de finalizare este 30.06.2026.

„Instalația de cogenerare de înaltă eficiență va fi formată din 5 motoare termice cu ardere internă, cu funcționare pe gaze naturale în configurație flexibilă, care să permită utilizarea hidrogenului verde în amestec cu gazele naturale. Restul de energie este produs de 4 cazane de apă caldă, respectiv 2 cazane de abur. Motoarele și cazanele fiind pregătite să funcționeze cu hidrogen în amestec cu gaz natural vor îndeplini cerințele legislației de la nivel european, iar utilizarea acestora va însemna și un pas către un viitor mai verde”, a declarat Alexandru Zală, Manager de Proiect la Elsaco Electronic.

Articole Similare

Back to top button