Stiri Locale

UTILIZAREA PARCĂRILOR SUBTERANE DIN CENTRUL MUNICIPIULUI SUCEAVA NU MAI ESTE GRATUITĂ

Utilizarea parcărilor subterane din centrul municipiului Suceava nu mai este gratuită. Începând de duminică, 1 aprilie, acestea funcționează în regim de parcare publică cu plată, având același tarif ca și parcările similare supraterane – 2 lei/oră. Taxarea se va face deocamdată la parcometre de suprafață, prin selectarea duratei parcării pentru intervalul de timp în care va staționa autovehiculul.

Ulterior, în parcările subterane vor fi montate sisteme de taxare intrare/ieșire, echipate cu bariere, după cum a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi, care este și inițiator al „Regulamentului privind funcționarea sistemului de autotaxare în parcările cu plată din municipiul Suceava”, aprobat în ședința de Consiliu Local de joi.

Tichetul de parcare trebuie amplasat obligatoriu în interiorul vehiculului, pe bord sau sub parbriz, astfel încât datele să fie vizibile din exterior. Taxarea cu ora a locurilor de parcare se aplică de luni până sâmbătă, în intervalul orar 08.00 – 20.00. În afara programului stabilit, adică seara și noaptea, timp de 12 ore, dar și duminica, utilizarea parcărilor subterane și a celor supraterane este gratuită. Hotărârea de Consiliu Local include și o serie de categorii de gratuități sau excepții de la plată la utilizarea parcărilor publice cu plată, precum vehiculele speciale, dotate conform legii, cu echipamente de semnalizare sonore și optice. Gratuitate au şi persoanele cu handicap, cele beneficiare de alocații de susținere a familiei ori de venit minim garantat.

 

 

Articole Similare

Back to top button