Stiri Nationale

45 DE DECESE CAUZATE DE RUJEOLĂ

Patru copii, cu vârste între cinci luni și 3 ani, diagnosticați cu rujeolă, au murit în această săptămână, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Copiii proveneau din județele Bacău, Iași și Neamț. Astfel, bilanțul deceselor înregistrate până la data de 23.03.2018 a ajuns la 45. Totodată, în săptămâna 19.03-23.03, au fost raportate încă 257 de cazuri nou confirmate, în 23 de județe și în municipiul București. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în județele Bacău (61) și Vaslui (49). În Capitală, 28 de persoane au fost diagnosticate cu rujeolă. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este 11.569, din care 11.058 au apărut la persoane nevaccinate.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care poate duce la complicații. Pentru 1 din 1000 de bolnavi, boala este mortală.

Organizația Mondială a Sănătății subliniază importanța vaccinării, atât în scopul imunizării fiecărei persoane care beneficiază de vaccin, cât și în scopul construirii unei bariere de protecție și pentru persoanele din jurul celor vaccinate:

  • copii mai mici de vârstă care încă nu pot fi vaccinați;
  • colegi sau alți copii care sunt alergici la vaccin;
  • bunici cu sistemul imunitar slăbit.

 

Articole Similare

Back to top button