Articole Generale

Teatrul sucevean pregătește o nouă premieră

Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunță intrarea în producție a spectacolului “Proștii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, în regia Ancăi Bradu, a cărui premieră va avea loc în luna mai.

Unul dintre cei mai spirituali dramaturgi români ai secolului trecut, asemănat adesea cu I.L. Caragiale, Teodor Mazilu s-a remarcat prin puterea sa de a câștiga publicul, în ciuda cenzurii severe din perioada regimului comunist. Savuros de subtilă, piesa Proștii sub clar de lună, pusă în scenă de Lucian Pintilie în 1963, la Teatrul Bulandra, a fost chiar interzisă pentru o vreme de autorități. După 1989, Teodor Mazilu devine unul dintre cei mai jucați și îndrăgiți dramaturgi români. Anca Bradu, regizorul spectacolului Proștii sub clar de lună este o reputată regizoare de teatru din România. Este conferențiar universitar dr. la Universitatea Naţională de Teatru şi de Artă Cinematografică ”I. L. Caragiale” din Bucureşti, Facultatea de Teatru, Departamentul Regie de teatru. A montat spectacole la cele mai importante teatre din țară, dar și pe scene europene din Finlanda, Serbia și Ungaria.

 

Totodată, programul lunii aprilie pregătește o frumoasă surpriză pentru suceveni. Pianistul Horia Mihail va susține un concert extraordinar pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava pe data de 20 aprilie 2018. Întregul Turneul Pianul Călător, ajuns la ediția a VIII-a, se desfășoară în perioada 9 aprilie – 8 mai, în 18 orașe din țară.

Articole Similare

Back to top button