Articole Generale

Muzeul de Științele Naturii vă invită la “Mineralia Suceava 2018”

Ediţia din această primavară este dedicată unui mineral care uimește prin multitudinea de culori pe care le prezintă: turmalina.

Fie că este verde, roz, galbenă, albastră sau neagră, datorită transparenţei și strălucirii speciale, bijuteriile confecţionate din acest mineral sunt deosebite. Specialiștii spun că turmalina a devenit gema timpurilor moderne. Pietrele naturale de podoabă folosite în crearea bijuteriilor sunt minerale formate în adâncurile pământului, cristalizate în diverse forme, mate sau transparente, prezentând o multitudine de culori şi structuri. Pietrele preţioase – safirul, rubinul, smaraldul şi diamantul – precum şi multe pietre de podoabă– granat, malachit, turcoaz (peruzea), jad, agat, chihlimbar – sunt cunoscute din timpuri străvechi.

Toate aceste pietre le puteţi găsi la expoziţia Mineralia, într-o mare varietate de bijuterii. Descoperiţi drumul de la piatra brută la bijuterie în expoziţia deschisă timp de 4 zile în perioada 29 martie – 1 aprilie la Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava.

Articole Similare

Back to top button