Stiri Locale

„Hai cu noi să donăm sânge”, acțiune inițiată de grupul „Rădăuțiul civic”

Aproape 70 de persoane s-au prezentat pe parcursul zilei de ieri la Spitalul Municipal din Rădăuți pentru a dona sânge, în urma apelului venit din partea grupului Rădăuțiul Civic.

Inițiativa grupului, intitulată „Hai cu noi să donăm sânge” a apărut pentru a crește gradul de conștientizare asupra posibilității ca cetățenii să contribuie la salvarea de vieți. Intervalul de donare de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți este în fiecare zi de miercuri, între orele 10:00 și 12:00, iar pentru donarea de sânge personalul medical se deplasează în fiecare săptămână de la Centrul de Transfuzii Suceava. În urma inițiativei grupului civic 54 de persoane au fost admise pentru a dona sânge, un număr de aproape 5 ori mai mare decât în zilele obișnuite.

Într-o zi obișnuită de miercuri sunt aproximativ 10-15 donatori. Pe lângă bonurile valorice de 70 de lei și o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă beneficiile donării de sânge sunt multiple și pentru sănătatea donatorului: crește imunitatea, și reduce riscul de accident vascular.

 

Articole Similare

Back to top button