Stiri Locale

Inca o donatie de 2.000 de carti pentru scolile sucevene

Asociația Curtea Veche continuă campania de donații din cadrul programului național de lectură „Cărțile copilăriei” în județul Suceava, începută în toamna anului trecut cu sprijinul Fundației EGGER România.

La inițiativa tânărului Luca Ciubotaru, absolvent al Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți și delegat de tineret al României la Organizația Națiunilor Unite în mandatul 2014/2015, au fost oferite prin sprijinul Fundației EGGER peste 3.500 de volume potrivite vârstei elevilor din 22 școli din județul Suceava.  Donațiile de carte au avut loc în perioada 22-23 februarie în cadrul unor întâlniri cu elevii instituțiilor: Școala Gimnazială „Ion Vicoveanu” Vicovu de Jos, Școala Gimnazială nr. 2 Vicovu de Jos-Remezău, Școala Gimnazială Bădeuți, Școala Gimnazială Volovăț, Școala Gimnazială Milișăuți, Școala Gimnazială Frătăuții Vechi, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret, Școala Gimnazială „Lațcu Vodă” Siret, Școala Gimnazială „Ion Pintilie” Măneuți, , Școala Gimnazială Satu Mare și Școala Gimnazială Țibeni.

Proiectul continuă prin înființarea cluburilor de lectură „Cărțile copilăriei” cu activități interactive susținute de profesori și voluntari locali și cu o nouă serie de donații în luna decembrie. Susținătorul principal al acestei acțiuni, Fundația EGGER România, este o organizație non-guvernamentală înființată cu scopul de a oferi beneficii adiționale comunităților din regiunea Rădăuți prin dezvoltarea și implementarea de proiecte menite să îmbunătățească condițiile de viață investind în proiecte de educație și mediu. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, dificultăţile în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură sunt doar câteva dintre aspectele pentru care reprezentanții acesteia au decis să se alăture programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche.

 

 

Articole Similare

Back to top button