Stiri Locale

Suceava dardaie serios cel putin pana joi

Începând de astăzi, s-a activat Centrul de Coordonare și Conducere al Intervenției în condițiile de cod portocaliu pentru temperaturi scăzute și viscol.

Prefectul Județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a convocat ieri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a discuta punctual măsurile pentru județul nostru. Prefectul a precizat că, abordarea membrilor CJSU trebuie să fi “sub semnul vigilenței și prudenței”, și a anunțat că în perioada de cod, IPJ Suceava este pregătit cu 237 de polițiști, care vor acționa în filtre pe arterele rutiere precum și 101 autospeciale. În afară de măsurile care se iau la nivel județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava este pregătit, cu subunități de sprijin și mașini multifuncționale, să ajute alte județe aflate sub avertizarea de cod portocaliu de ninsori și viscol. În plus, pe parcursul nopții, vor fie căutate și identificate persoanele fără adăpost și transportate în locuri unde se pot încălzi.

Secțiile de Drumuri Naționale Suceava și Câmpulung sunt pregătite cu stocuri suficiente de sare și substanțe antiderapante, pentru a asigura deszăpezirea drumurilor naționale, în caz de viscol și ninsori. SDN Suceava dispune de circa 500 tone de sare, 24 tone de clorură de calciu și 10 tone de mixtură. SDN Câmpulung Moldovenesc are în stoc 1.100 tone de sare și 3 tone de clorură de calciu, iar toate utilajele sunt în stare de funcționare.

Articole Similare

Back to top button