Stiri Locale

Trei cazuri de deces din cauza gripei inregistrate si in judetul Suceava

Județul Suceava se înscrie și el pe lista celor în care s-au înregistrat decese din cauza gripei după ce, potrivit Direcției de Sănătate Publică Suceava, la începutul acestei săptămâni a fost confirmat decesul unui bărbat în vârstă de 59 de ani, din mediul rural al județului, diagnosticat cu gripă cu virus B.

Bărbatul era nevaccinat antigripal și suferea și de alte afecțiuni cardiovasculare. Din păcate, pe parcursul zilei de ieri au mai decedat 2 persoane. Una în vârstă de 61 de ani, cealaltă în vârstă de 78 de ani, ambele de sex feminin, din mediul urban, diagnosticate cu gripă. O persoană a fost diagnosticată cu virus gripal de tip AH1, cealaltă cu virus de tip B. Ambele persoane au fost internate în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Suceava, în stare foarte gravă, având și alte afecțiuni. Niciuna dintre ele nu era vaccinată.

Astfel, numărul românilor uciși de gripă doar în această iarnă a crescut la 45. DSP Suceava recomandă, din nou, respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor printre care prezentarea din timp la medicul de familie și respectarea regulilor de igienă. Vaccinarea antigripală rămâne însă cea mai eficientă măsură de protecție.

Articole Similare

Back to top button