Stiri Locale

Sute de amenzi impartite de politistii suceveni pe drumurile din judet

În ultimele zile zeci de echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au executat tot felul de acțiuni specifice de verificare și control prin județ.

Așa cum era și de așteptat amenzile au curs într-una valoarea totală a acestora ridicându-se la sute de mii de lei. Lucrătorii Serviciului Rutier – IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Au fost organizate acţiuni pe diverse segmente de drum pentru depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză. Au fost aplicate 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de circa 170.000 lei, din care 263 pentru că șoferii au uitat să mai ridice piciorul de pe pedala de accelerație. Totodată au fost reţinute 24 de permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice, lipsă RCA sau aplicarea de folii neomologate.

O atenție deosebită a fost dată și conducătorilor care se suie la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.Astfel, au fost testaţi alcoolscopic 430 de șoferi, fiind constatate 16 infracţiuni. În paralel, s-au aplicat alte 219 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 86.000 lei și au fost reţinute alte 18 permise de conducere.

Articole Similare

Back to top button