Stiri Locale

Aparatura moderna in laboratoarele liceelor sucevene

Nu mai puțin de 10 unități liceale din județul Suceava au fost sprijinite de Fundația EGGER pentru a-și dota laboratoarele cu echipamente moderne.

Pe parcursul a doi ani de zile, în perioada 2016-2017, Fundația EGGER a desfășurat un proiect care a presupus achiziționarea de echipamente de ultimă generație pentru zece laboratoare de fizică, un laborator de automatizări și un laborator de electronică. Noile echipamente, în valoare totală de peste 50.000 de euro, stimulează capacitatea de învățare a elevilor și dezvoltarea unor abilități practice. Proiectul intitulat „Echipamente moderne pentru laboratoarele liceelor” a pornit de la o nevoie reală a unităților de învățământ în ceea ce privește procesul educațional. Pentru ca elevii de azi să facă față provocărilor viitorului aceștia trebuie să aibă parte de o educație interdisciplinară, cu accent pe latura practică, spun organizatorii.

Proiectul s-a desfășurat în două etape. Prima, derulată în 2016, a presupus dotarea laboratoarelor de fizică ale colegiilor: “Eudoxiu Hurmuzachi“ din Rădăuți, “Ștefan cel Mare“ din Suceava, “Dragoș-Vodă“ din Câmpulung Moldovenesc, “Nicu Gane“ din Fălticeni și a liceului Teoretic “Ion Luca“ din Vatra Dornei. Valoarea echipamentelor distribuite fiind de 25.000 de euro. Fiecare set distribuit a fost identic și a fost compus din surse de alimentare, galvanometru, modul pentru fizică moleculară și căldură, cutie laser optic, modul pentru electricitate și magnetism, modul pentru mecanică și acustică, un set de instrumente pentru spectrul magnetic, un tub catodic și un multimetru analogic.

În cea de-a doua etapă a proiectului, desfășurată anul trecut, de echipamente moderne pentru laboratoarele de fizică au beneficiat Colegiul “Spiru Haret“ din Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava, Colegiul “Alexandru cel Bun“ din Gura Humorului, Colegiul “Vasile Lovinescu“ din Fălticeni și Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir“ din Suceava. În plus, tot în 2017, Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din municipiul reședință de județ a fost dotat cu aparatură modernă pentru laboratorul de electronică, iar Colegiul “Vasile Lovinescu“ din Fălticeni a primit 4.800 de euro pentru achiziționarea de noi echipamente necesare laboratorului de automatizări. Valoarea totală a proiectului în cea de-a doua fază de desfășurare a fost de aproape 27.000 de euro, se transmite într-un comunicat oficial al Fundației EGGER.

 

Articole Similare

Back to top button