Stiri Locale

Biserica de lemn de la Suha s-a facut scrum

Flăcări violente înalte de câţiva metri au transformat Biserica din lemn cu hramul ”Sf. IlieTesviteanul” din localitatea Suha, comuna Mălini într-un morman mare de cenuşă.

Incendiul a cuprins lăcaşul de cult, situat în partea de nord a satului, după căderea întunericului şi în câteva minute a înghiţit întreaga clădire, prăpădul de foc putând fi observat de la sute de metri distanţă. Solicitaţi în ajutor pompierii militari s-au deplasat la faţa locului cu nu mai puţin de 9 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, de la Detașamentele din Fălticeni și Suceava şi cu sprijinul lucrătorilor Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Mălini, Cornu Luncii și Slatina. Intervenția la fața locului a fost condusă chiar de către general de brigadă Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava. Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti, la ora la care a izbucnit incendiul nefiind nicio persoană în interior iar incendiul a fost lichidat înainte ca flăcările să se propage la construcțiile anexe din jurul clădirii afectate de foc.

Biserica din Suha era o construcţie relativ nouă, demarată în 2011 şi se mai lucra şi în prezent. Considerată drept capela nou înfiinţatului cămin de bătrâni din apropiere, se preconiza ca lăcaşul de cult să fie şi biserică de parohie.

Articole Similare

Back to top button