Articole Generale

Pisica verde, noul spectacol Fabulinus

Trupa de teatru Fabulinus revine pe scena USV cu spectacolul „Pisica Verde”, de Elise Wilk. Premiera spectacolului va avea loc pe data de 18 ianuarie, de la ora 19:00, în Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a USV.

Comunicat de presă:

“Ți-ai imaginat vreodată o pisică verde? Să ştii că e o chestie cât se poate de frumoasă, crede-mă pe cuvânt. Nu ştiu cum să-ţi explic. Imaginează-ţi o pisică normală. Cu dungi sau simplă. Și după aia gândeşte-te la aceeaşi pisică, numai că verde. Arată super mişto, cumva ireal.” (Pisica verde, de Elise Wilk) Născută la Brașov, Elise Wilk este un nume reprezentativ al scenei contemporane de teatru. Spectacole pe textele ei au fost montate în teatre din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Târgu Mureș, Craiova, dar și în străinătate. Dramaturgia ei se adresează în special publicului tânăr, principalele teme abordate în scrierele sale fiind adolescența, singurătatea, dragostea sau familia. Este cunoscută în special pentru piesa de teatru ‘Pisica verde’, scrisă în 2012 și tradusă deja în 7 limbi străine, jucată cu succes atât în cel mai mare teatru din Elveția, Schauspielhaus din Zürich, cât și în Teatrul Luceafărul din Iași, sau montată la Teatrul Național Radiofonic din București ori la postul național de radio elvețian, SRF. „Povestea va exista mereu. Se va schimba doar felul în care va fi spusă.” (Elise Wilk)

Spectacolul Teatrului Studențesc Fabulinus, în care actorii se adresează direct publicului, narează povestea unor tineri care împărtășesc o experiență majoră, care le va schimba viața pentru totdeauna, o poveste despre evadarea din cotidian în realități paralele. Intrarea la spectacol este liberă dar accesul în sală se va face pe baza unei invitații, ce poate fi procurată gratuit, în limita locurilor disponibile, de la sediul Casei de Cultură a Studenților.

Articole Similare

Back to top button