Articole GeneraleComunicate de presaStiriStiri Locale

Continuă lucrările pentru sporirea siguranței traficului pe DN17B, la Broșteni

Subprefectul județului Suceava Ioan Cristian Șologon a transmis marți, 21 martie, că în această săptămână au fost reluate, în ritm susținut, lucrările pentru restabilirea siguranței traficului pe drumul național DN17B între km 400+100 și km 400+150 la Holda, în orașul Broșteni.

De luni, 21 martie, lucrările de stabilizare a versantului au debutat cu o nouă sesiune de derocare și de îndepărtare a pietrelor acumulate în șanțul de colectare executat în decembrie 2022. Până la finalul acestei săptămâni se dorește să fie instalate plasele pentru reținerea rocilor.

„Montarea acestor plase va permite începerea lucrărilor de forare și turnare a celor 135 piloni care sunt fundația viitorului zid de protecție și sprijin, în lungime de 115 metri și 5-6 m înălțime. Pilonii vor avea un diametru de 1 metru și vor fi turnați în puțuri forate cu adâncimi cuprinse între 8 și 10 m.

Azi au sosit deja în perimetrul șantierului primele armături ale viitorilor piloni de fundare, urmând ca vineri să ajungă primele componente ale forezei ce va efectua lucrarea. Utilajul va fi adus în etape și va fi montat la fața locului având o greutate totală de aproximativ 100 de tone.

Azi au sosit deja în perimetrul șantierului primele armături ale viitorilor piloni de fundare, urmând ca vineri să ajungă primele componente ale forezei ce va efectua lucrarea. Utilajul va fi adus în etape și va fi montat la fața locului având o greutate totală de aproximativ 100 de tone”, precizează subprefectul Cristian Șologon.

Lucrările au demarat în decembrie 2022, ca urmare a alunecărilor de teren produse succesiv în anii 2021 și 2022.

Articole Similare

Back to top button