Stiri Locale

Vanzatorii de artificii in colimatorul politistilor

Până pe data de 5 ianuarie, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, oamenii legii acţionează, în toată țara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Comercianții suceveni nu au așteptat prea mult până să încalce legea iar pentru asta, pe parcursul zilei de miercuri, au fost întocmite două dosare penale. În cadrul unei acţiuni de control, lucrătorii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava, l-au surprins în flagrant în Bazarul Suceava, pe un localnic de 46 de ani, care oferea spre vânzare, o baterie de artificii cu 42 focuri, din clasa pirotehnică F3, fără documente și autorizație. Totodată, la o tarabă amplasată pe aleea de la intrarea în complexul comercial, polițiștii au depistat și pe un alt sucevean, de 51 ani, în timp ce oferea spre vânzare 208 articole pirotehnice din clasa a II-a, precum și aproape 6.500 de petarde a căror clasă nu era menționată pe etichete. 

În cauză s-au întocmit dosare penale, fiecare din cei doi bărbați identificați de polițiști fiind cercetați sub aspectul comiterii infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, iar cele aproximativ 40 kg de materiale pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Oamenii legii reamintesc faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului”.

Articole Similare

Back to top button