Stiri Locale

Zeci de amenzi date in doar doua ore pe DN 2E

Artera rutieră 2E este cea pe care s-au înregistrat ultimele tragedii rutiere din județul Suceava, pe fondul vitezei excesive.

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave și doar prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca șoferii să mai ridice piciorul de pe pedala de accelerație și astfel, în ultimele zile, să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, pe fondul excesului de viteză. Tocmai de aceea, miercuri, oamenii legii au organizat o nouă acţiune punctuală pe DN 2E, timp de două ore radarele acţionând în cascadă pentru identificarea şoferilor vitezomani. A fost suficient pentru polițiști să completeze 22 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 10.000 lei, majoritatea pentru depăşirea regimului legal de viteză. Totodată au fost reținute două permise de conducere şi 1 certificat de înmatriculare.
Polițiștii care nu au participat la acțiunea organizată pe DN 2E nu au stat nici ei degeaba. Lucrătorii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au desfăşurat acțiuni punctuale în zona de responsabilitate în vederea identificării persoanelor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit datelor oficiale pe care le deținem, au fost testaţi cu aparatul etilotest 253 de şoferi. Neregulile nu au lipsit astfel că s-au aplicat 97 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 35.000 lei. Suplimentar s-au reţinut 5 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Articole Similare

Back to top button