Stiri Locale

Peste 21.000 de arbori plantati la Poieni-Solca

Prima plantare din cadrul proiectului „Pădurea de Mâine” a acoperit 4,7 ha de teren forestier degradat. Plantația va fi îngrijită timp de 7 ani pentru a asigura dezvoltarea corespunzătoare a pădurii.

Proiectul „Pădurea de Mâine” a fost lansat anul acesta la finele lunii septembrie de Asociația Administratorilor de Păduri (AAP) și de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul Holzindustrie Schweighofer, pentru a ajuta proprietarii privați de păduri să regenereze suprafețele forestiere degradate din toată România în următorii 7 ani. La finele saptamanii trecute s-a desfășurat prima acțiune de plantare pe raza localitatii Poieni-Solca, județul Suceava. Suprafața de 4,7 hectare pe care s-a făcut plantarea este administrată de Ocolul Silvic Solca. Pădurea a fost tăiată în anii `90 și, în urma retrocedărilor, fragmentarea proprietății (numărul ridicat de proprietari din zona afectată) nu a permis gospodărirea corectă a acesteia. Pădurea nu s-a refăcut în mod natural iar proprietarii nu au avut fondurile necesare pentru reîmpădurire.

Pe parcursul zilei de sambata s-au plantat peste 21.000 de puieți de brad, molid, frasin, paltin și arin, în conformitate cu proiectul de reîmpădurire elaborat de Ocolul Silvic Solca, verificat de specialiști în silvicultură și biodiversitate de la Universitatea din Suceava. Ocolul Silvic Solca va superviza lucrările de completare și întreținere până în anul 2023 pentru a asigura refacerea completă a pădurii replantate. Proiectul „Pădurea de Mâine” vine astfel în sprijinul micilor proprietari oferind puieți, materiale de plantare, logistică, voluntari și specialiști, acoperind toate costurile aferente. Acțiunea de plantare din cadrul proiectului „Pădurea de Mâine” se desfășoară cu sprijinul companiei Holzindustrie Schweighofer. Potrivit reprezentantilor acesteia, compania va investi 1 milion de euro pentru plantarea a 1 milion de puieți pe durata celor 7 ani ai proiectului.

 

Articole Similare

Back to top button