Stiri Nationale

Start pentru vaccinarea antigripala

“Vaccinarea antigripală poate începe!” Este mesajul transmis de ministrul Sănătății, Florian Bodog, la Forumul Național Proimunizare. 
Oficialul a precizat că prima cantitate de ser a fost livrată deja în țară. “Contractul pentru cantitatea care este necesară pe tot anul la vaccin antigripal urmează să fie semnat până la sfârșitul acestei luni. Vrem să ne asigurăm că vom avea copiii sănătoși și că am făcut totul pentru a le proteja sănătatea” – a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătății. În România însă, situația este deosebit de gravă, avertizează autoritățile. Acoperirea vaccinară este cu mult sub limitele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății și acest lucru ne costă foarte mult. Boli care au fost eradicate în lumea modernă au reapărut în țara noastră și fac victime.
Update:

DSP Suceava a primit 756 de doze de vaccin atigripal reprezenâand o primă tranșă. Acestea sunt destinate pacienților cu boli cronice spitalizați în unitățile medicale în scopul prevenirii infecțiilor asociate asistenței medicale datorate contactării infecției prin gripă, personalului medico-sanitar din secțiile de ATI și neonatologie și personalului medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanță și fac parte din echipajele de intervenție de pe autospecialele sanitare. Dozele vor fi distibuite cu prioritate personalului medico-sanitar din sectoarele cu risc și Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie va fi livrată a doua și a treia tranșă de vaccin antigripal din cantitatea totală de 1000.000 de doze achiziționate de Ministerul Sănătății. Vaccinul urmează a fi distribuit medicilor de familie din județul Suceava. DSP a solicitat Ministerului Sănătății repartizararea a 55.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul 2017-2018

Articole Similare

Back to top button