Stiri Locale

Pregatiri intense pentru iarna 2017 – 2018

Pregătirea pentru iarna 2017-2018 se desfășoară conform calendarului de măsuri stabilit, este de părere reprezentantul Guvernului în teritoriu, Mirela Adomnicăi.

Grupul de suport tehnic privind managementul intervențiilor pe timp de iarnă a analizat ieri în cadrul unei întruniri desfășurate la Prefectura Suceava, stadiul îndeplinirii planului de măsuri pentru iarna 2017-2018, conform calendarului stabilit. Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi a precizat că, în contextul unor prognoze “alarmante” în ce privește iarna care bate la ușă, este necesar “să fim pregătiți”. Prefectul a spus că, împreună cu șefii secțiilor de Drumuri Naționale Câmpulung și Suceava a inspectat deja cele 9 baze de deszăpezire și 4 puncte de sprijin din județ, unde a constatat că este respectat Calendarul privind îndeplinirea măsurilor referitoare la pregătirea activității pe timpul iernii. Totodată, la nivel teritorial, au fost întocmite programele comune de măsuri pentru menținerea viabilității drumurilor.

“Aprovizionarea cu material antiderapant este în grafic, contractele pentru sare au fost încheiate încă din luna august, astfel că bazele de deszăpezire pe care le-am inspectat sunt pregătite în ce privește stocurile de material antiderapant și utilajele. Utilajele proprii au fost verificate și sunt pregătite corespunzător, iar o parte din utilajele închiriate au fost deja trimise cu personalul aferent” e concluzia trasă de Mirela Adomnicăi.

Referitor la drumurile comunale, prefectul a propus constituirea unei comisii structurate pe 3 subcomisii, care, începând de astăzi și până la mijlocul lunii viitoare vor verifica unitățile administrativ teritoriale din județ în ce privește pregătirea pentru iarnă. “Din raportările primăriilor, de până acum, rezultă că există unele deficiențe în ce privește aprovizionarea, în special cu material antiderapant și combustibil, majoritatea conducerilor administrațiilor locale în cauză invocând bugetul insuficient”.

Articole Similare

Back to top button