Articole GeneraleStiriStiri Nationale

Cinci persoane au fost rănite, iar patru au murit, în urma unei explozii la magistrala de gaz, pe raza localității Călimănești din Vrancea

În noaptea de miercuri, 20 septembrie, spre joi, 21 septembrie, în jurul orei 01:30, în județul Vrancea a fost activat Planul roșu de intervenție, ca urmare a unei explozii la magistrala de gaz metan din Călimănești, pe șantierul autostrăzii A7.

În urma evenimentului, patru lucrători ai societății responsabile de lucrările de construcție la Autostrada Moldovei A7 au fost declarați decedați, după ce corpurile lor au fost găsite carbonizate, iar alți cinci au fost răniți și ulterior transportați la spital, cu arsuri. Două elicoptere SMURD au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București. 

A fost stabilit un perimetru de siguranță de aproximativ 500 de metri în jurul zonei afectate. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 03:30, echipajele de intervenție rămânând la fața locului pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor acestui incident. 

Din primele investigații rezultă că explozia s-a petrecut după ce un utilaj manevrat de muncitorii care lucrau la autostradă au lovit țeava de gaze.

Articole Similare

Back to top button