Stiri Locale

Scheia revine, din nou, la normalitate

În urma instituirii de către prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a ”zonei speciale de siguranță publică”, numărul faptelor ilicite din comună a scăzut din nou simțitor.

Pentru desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice pe toate liniile de muncă (ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, siguranţă rutieră) sunt angrenaţi zilnic pe lângă poliţiştii Poliţiei Comunale Şcheia alţi peste 20 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava dar şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale IPJ Suceava. După mai bine de două săptămâni constituirea zonei speciale de siguranţă publică se remarcă o scădere importantă a infracţionalităţii, nefiind sesizate tâlhării, furturi cu mod de operare, agresiuni stradale, acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, se remarcă o creştere a gradului de siguranţă rutieră. În perioada 11 – 16 septembrie au fost sesizate doar 6 evenimente la care a fost necesară intervenţia poliţiei, nefiind vorba despre cazuri grave de pericol social.

În cadrul acţiunilor zilnice au fost legitimate 197 de persoane şi au fost controlate 129 de vehicule. Au fost soluţionate 8 dosare penale. Au fost suspendate 2 permise de conducere şi retras 1 certificate de înmatriculare. Au fost verificate 20 de unităţi de alimentaţie publică şi au fost controlaţi 8 agenţi de pază. Au fost identificate pe raza localităţii 69 de persoane care nu-şi justificau prezenţa. Au fost aplicate 91 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 35.330 lei, majoritatea la regimul rutier.

Articole Similare

Back to top button