Articole Generale

Maratonul Cetatii Suceava, la final!

Salvaţi Copiii, filiala Suceava, a organizat primul eveniment caritabil sportiv din oraş, toţi participanţii alergând pentru cauza copiilor născuți prematur.

Fondurile colectate, aproape 7.000 lei, vor fi folosite pentru dotarea unei maternităţi din judeţul Suceava, unde este cea mai mare nevoie de echipamente, pentru a-i salva pe nou-născuții care vin pe lume înainte de termen. Evenimentul din 16 septembrie a adunat peste 200 de participanți la cursele de semimaraton, cros și populară și 69 de copii la cursa copiilor. Printre participanți s-au aflat și nume cunoscute ale sportului de profil sucevean, precum Andrei Gafița, Ciprian Calancea, Cătălin Tocilă, Constantin Lucuțar. Startul competițiilor a fost dat de Petru Bodârlău, costumat în Ștefan cel Mare. Premierea a fost făcută de Cristina Casandra alături de ”Ștefan cel Mare”.

Organizația Salvați Copiii România derulează programul” Fiecare Copil Contează” destinat reducerii mortalității infantile. Țara noastră are una dintre cele mai sumbre statistici privind mortalitatea infantilă în Europa: o rată de 7,6 la 1.000 de nou-născuţi vii în 2015, cauza principală fiind naşterile premature. Un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 6 ore, astfel că în fiecare an pierdem aproximativ 1.500 de nou-născuţi. O treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante şi dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii. Până acum, Salvaţi Copiii România a dotat 76 de maternităţi, din 38 de judeţe, cu aparatură medicală performantă, asigurând astfel supravieţuirea a 31.000 de nou-născuţi care au primit asistenţă medicală adecvată.

 

 

 

Articole Similare

Back to top button