Articole Generale

Tabara gratuita pentru elevii talentati din Centrele de plasament sucevene

În vara acestui an Asociația ”Euroactiv” Suceava a beneficiat de finanţarea Proiectului „Dezvoltarea abilităților pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate și pentru cei instituționalizați” din partea Consiliului Judeţean Suceava şi sprijinitt de Universitatea „Ovidius” din Constanţa, alături de sponsorii implicați.

Una din activităţile proiectului a fost organizarea unei tabere de socializare pentru un grup de 22 de elevi deosebiți, cu situații foarte bune la învățătură instituționalizați la Servicii multifuncționale prntru copiii aflați în dificultate din Fălticeni și Gura Humorului, de la Centrele de Plasament ”Mihail și Gavril” din Solca și ”Sf. Gheorghe” din Dolhasca, dar și elevi de la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” și de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Elevii de la liceele sucevene și-au achitat cheltuialile de tabără integral, fiind și voluntari ai acestei acțiuni de socializare.

Beneficiarii taberei sau bucurat și de plimbarea cu mașinuțele din Parcul de Distracție Luna Park din Mamaia, Constanța, de plimbare cu Caruselul, cu trenulețul, și alte surprize oferite de organizatorii acestei acțiuni. O altă activitate a Proiectului „Dezvoltarea abilităților pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate și pentru cei instituționalizați” este ”Școala de șoferi” pentru 2 tineri din ani terminali instituționalizați la Centrele de Plasament ”Speranța” și Colț Alb din Suceava, cu finanțare integrală din partea Consiliului Județean Suceava. Cei 2 tineri au beneficiat gratuit de avize psihologice și medicale din partea Centrului Best Medical din Suceava.

Articole Similare

Back to top button