Articole Generale

”D’ale carnavalului” se pregateste la Teatrul Municipal

Teatrul Municipal ,,Matei Vișniec” Suceava anunță începerea producției unui nou spectacol: ”D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale, în regia lui Tudor Lucanu.

Spectacolul deschide stagiunea teatrală 2017-2018 și aduce publicului o nouă variantă a clasicei comedii. De-a lungul timpului, ”D’ale carnavalului” s-a bucurat de atenția unor regizori ca Silviu Purcărete, Valeriu Moisescu, Ion Cojar sau Sică Alexandrescu și s-a jucat pe numeroasele scene ale teatrelor din țară. De asemenea, și filmul „De ce trag clopotele, Mitică?”, în regia lui Lucian Pintilie, se bazează pe acest text al marelui dramaturg.

A venit rândul teatrului sucevean să aducă în fața publicului acest text, într-o nouă interpretare, sub bagheta tânărului regizor Tudor Lucanu, care își prezintă viziunea și demersul artistic spunând: ,,Când vorbim de scrierile lui Caragiale nu ezităm să vorbim despre actualitatea lor. Și asta pentru că societatea românească nu a evoluat prea mult în mai bine de o sută de ani. Structura morală a personajelor din operele lui Caragiale este regăsită și astăzi. O recunoaștem în mass-media, în politică sau chiar pe stradă. Ne confruntăm cu aceleași probleme, cu același comportament de mahala și răspundem cu aceeași trăncăneală ca acum un secol în urmă” declară conducerea instituției culturale sucevene.

Premiera spectacolului  va avea loc pe data de 14 septembrie și deschide noua stagiune a Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava.

Echipa de producție a spectacolului este:

Regia artistică: Tudor Lucanu

Scenografie/Lumini: Irina Moscu

Regia tehnică: Sebastian Rațiu

Distribuția: Cosmin Panaite, Cătălin Ștefan Mîndru, Sebastian Bădărău, Clara Popadiuc, Alexandru Marin, Delu Lucaci, Horia Butnaru, Sergiu Moraru, Cristina Florea, Diana Lazăr.

Articole Similare

Back to top button