Articole GeneraleComunicate de presaEvenimenteStiriStiri Locale

Clacă tradițională de lutuit căsuța din Parcul Prieteniei, la Bilca

Grupul civic „Inițiative pentru Bilca”, alături de Consiliul Local și Primăria Comunei Bilca, organizează sâmbătă, 9 septembrie, o clacă tradițională de uns cu lut căsuța din Parcul Prieteniei, o tradiție care face parte din identitatea locală. Activitatea continuă efortul de a salva casa tradițională și de a o transforma într-un spațiu comunitar.  

Inițiatorii proiectului precizează că Parcul Prieteniei a fost amenajat tot prin efortul comunității locale, în perioada 2018 – 2020, fiind, în prezent, un spațiu redat comunității, care cuprinde, printre altele, terenuri de sport, zonă de promenadă, căsuțe de lectură, cuiburi de păsărele create de elevii școlii din comună.

„Vom călca lutul, vom vedea tehnicile tradiționale de ungere a căsuței din lemn, proaspăt vergelită și vom gusta din bucate locale. Căsuța va deveni un spațiu comunitar, dedicat cetățenilor, tinerilor, activităților culturale și nu numai. Vă așteptăm în număr cât mai mare la o experiență inedită!”, este mesajul Grupul civic „Inițiative pentru Bilca”.

Mai multe detalii despre claca de sâmbătă se regăsesc în evenimentul dedicat:   https://www.facebook.com/events/138279102687886/

Articole Similare

Back to top button