Articole Generale

Pasiti in istorie – Redescoperiti Cetatea de Scaun a Sucevei

Muzeul Bucovinei Suceava desfăşoară în data de 10 iunie 2017, la Cetatea de Scaun a Sucevei, activităţile proiectului educaţional-concurs PĂŞEŞTE ÎN ISTORIE – REDESCOPERĂ CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI ŞI DOMNIA LUI ŞTEFAN CEL MARE.

Proiectul educațional-concurs, structurat pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ștefan cel Mare, face parte dintr-o serie de proiecte de educație muzeală pe care Muzeul Bucovinei le desfășoară în acest an. Tematica şi activităţile proiectului de educaţie muzeală se adresează, de această dată, elevilor din clasele V-VI de la școlile din judeţul Suceava. Pe parcursul zilei de 10 iunie 2017, începând cu ora 11:00, şase echipe de elevi, de la mai multe şcoli din Suceava, se vor întrece în probe precum: completarea de texte lacunare cu date istorice, rezolvarea unui puzzle cu reprezentarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, răspunsuri la întrebări de cultură generală pe teme din istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, rezolvarea unui rebus cu aceeași tematică, probă de orientare într-un labirint prin care domnitorul Ştefan cel Mare este condus către Cetatea de Scaun a Sucevei.

În urma jurizării, echipele participante vor fi premiate de către organizatori.

Scopul proiectului educațional este acela de îmbogățire, prin intermediul probelor de perspicacitate şi a jocurilor interactive, a cunoștințelor şi noţiunilor despre Cetatea de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare, implicit atragerea publicului tânăr către muzeu, ca variantă de petrecere a timpului liber. ”Aşteptăm susţinătorii echipelor dar şi publicul interesat să petreacă câteva ore de relaxare, redescoperind prin joc şi interacţiune istoria Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a domniei lui Ştefan cel Mare”, au mai spus organizatorii.

Articole Similare

Back to top button