Stiri Locale

INIMI CICATRIZATE si AFACEREA EST vor fi proiectate pe 29 iunie

Caravana ”ZILELE FILMULUI ROMANESC” la Suceava, manifestare organizată de RADIO AS cu ocazia împlinirii a 20 de ani de emisie pe 89,9 FM, aduce tuturor cinefililor, în ziua de 29 iunie alte două proiecții de excepție: AFACEREA EST și INIMI CICATRIZATE.

Afacerea Est spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Puscasu), un intelectual de provincie, si Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avanta intr-o calatorie nebuneasca in cautarea banilor necesari pentru a-si indeplini visurile: Marian vrea sa se casatoreasca cu Veronica (Anne Marie Chertic), in timp ce Petro isi doreste o macara pe care s-o inchirieze. Ei decid sa devina parteneri de afaceri si incep sa lucreze la un plan: sa vanda un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian si Petro nu isi pierd optimismul si incearca alte metode de a se capatui. Ambitia lui Cobileanski a fost sa descopere in teatrele de ambele parti ale Prutului cei mai valorosi actori, cu sau fara experienta in film, dar care sa creeze acest umor de limbaj. Ion Sapdaru este cunoscut pentru rolurile din California Dreamin (endless), S-a Furat Mireasa sau Dupa Dealuri, in timp ce Constantin Puscasu a cochetat cu cinematografia mai degraba in filme straine filmate la noi cum ar fi Warewolf: The Beast Among Us.

Pelicula va fi proiectată în sala de spectacole a Cinematografului Modern începând cu ora 17:00.

 

 

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate” este câştigător al Premiului Special al Juriului dar şi Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. Acțiunea din film are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării. Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu. „Inimi cicatrizate” este o producție Hi Film în co-producție cu Komplizen Film (Germania), în asociere cu BORD CADRE FILMS (Elveția), dezvoltat în cadrul Cinemart, Sofia Meetings. Scenariul și regia sunt semnate de Radu Jude, director de imagine Marius Panduru RSC, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, sound designer Dana Bunescu, de sunet s-a ocupat Jűrg Lempen iar mixajul a fost realizat de Cristinel Șirli. Dana Păpăruz a fost responsabilă de costume, Bianca Boeroiu de machiaj, Domnica Bodogan s-a ocupat de coafură, iar scenografia a fost realizată de Cristian Niculescu.

Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, PROGRAMUL MEDIA – Europa Creativă și EURIMAGES. Radu Jude a câștigat anul trecut „Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pentru pelicula „Aferim!”, producția românească cu cel mai mare succes de box-office în 2015.

Pelicula va fi proiectată în sala de spectacole a Cinematografului Modern începând cu ora 19:00. Acest film nu este recomandat minorilor!

Biletele pot fi achiziționate, în momentul de față, on line, de pe www.cinemamodernsv.ro, sau de la casieria Cinematografului, se vor putea cumpăra începând cu data de 22.06.2017 (în intervalul orar 12:00 – 20:00) .

Articole Similare

Back to top button