Articole Generale

”Monede chinezesti” si ”Beautiful China” la Muzeul Bucovinei

Muzeul Bucovinei în colaborare cu Casa Româno-Chineză Suceava sub patronatul Ambasadei Republicii Populare Chineze la București organizează vernisajul expozițiilor „Monede chinezeşti – o istorie de 3.000 de ani” şi „Beautiful China”.

Manifestarea are loc astăzi 6 iunie în incinta Muzeului de Istorie din municipiul Suceava, începând cu ora 14:00. Expozițiile temporare prezintă aspecte importante din cultura şi civilizaţia chineză și vor fi depuse în perioada 6-23 iunie.

Moneda ocupă rolul principal în  „Monede chinezeşti – o istorie de 3.000 de ani” . Istoricii o văd ca pe o oglindă a transformărilor de ordin politic, economic, social, cultural și artistic suferite de societatea chineză de-a lungul timpului. Putem identifica trei mari etape în evoluţia monedelor chinezeşti, prezentate în ordine cronologică în cadrul expoziţiei: monede antice  de la apariţia acestora până în perioada dinastiei Qing; monede chinezeşti de la sfârșitul dinastiei Qing în Republica China până  în timpurile moderne; monede chineze din perioada modernă. Pe de altă parte, expoziţia de tablouri ”Beautiful China”, evidenţiază simbolurile binecunoscute ale Chinei: Marele Zid Chinezesc, Oraşul Interzis,  Armata de teracotă, Ursul Panda, Ceaiul verde, Mătasea, Trenul de mare viteză etc., dar şi aspecte din viaţa cotidiană a chinezilor.

Articole Similare

Back to top button