Stiri Locale

Holzindustrie Schweighofer a exclus doi furnizori din lantul de aprovizionare

Noi rezultate vizibile ale planului de acțiune Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România. Monitorizarea mass-media a avut ca rezultat 33 de analize și delistarea a doi furnizori.

Comunicat de presă:

Pe lângă asigurarea conformității procesului de achiziție de lemn, Holzindustrie Schweighofer (HS) și-a luat angajamentul să lupte împotriva fenomenului tăierilor ilegale. Această activitate se bazează pe dialog constructiv cu ONG-urile de mediu, prin comunicare transparentă cu părțile interesate și pe un sistem complex de control al lanțului de aprovizionare, care include și monitorizarea mass-media pentru a identifica posibile nereguli privind transportul masei lemnoase. În perioada noiembrie 2016 –aprilie 2017, serviciul de monitorizare mass-media a cuprins relatări despre 33 de cazuri despre posibile nereguli privind transportul masei lemnoase. Acestea au fost analizate de echipa de conformitate. Holzindustrie Schweighofer dă dovadă de toleranță zero în situații care încalcă politica de achiziții, afișată public pe website-ul companiei. Orice informație despre posibile nereguli în lanțul de aprovizionare este serios analizată și fiecare caz este studiat în detaliu. Compania colaborează permanent cu autoritățile, punându-le la dispoziție toate detaliile necesare clarificării acestor situații. În urma celor 33 de analize detaliate menționate, două societăți comerciale care au încălcat criteriile HS au fost excluse din lanțul de aprovizionare.

„În luna ianuarie, am prezentat public un plan complex de acțiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România. Una dintre componentele cheie este analiza imediată a tuturor neregulilor posibile care pot afecta lanțul nostru de aprovizionare, inclusiv a acelora despre care aflăm prin monitorizarea mass-media. Ca urmare a acestor principii, am luat decizia de a înceta imediat colaborarea cu doi furnizori care nu se încadrează în standardele noastre”, a precizat Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.

Holzindustrie Schweighofer nu efectuează activități de exploatare forestieră. Pentru a se asigura că doar bușteni recoltați legal ajung la fabricile sale de cherestea, compania a cerut furnizorilor și transportatorilor să adere la sistemul obligatoriu de monitorizare prin GPS a transporturilor de lemn, denumit Timflow. Sistemul permite monitorizarea precisă a transporturilor de buștean de la locul de încărcare până la fabricile de cherestea ale Holzindustrie Schweighofer. Până acum, din lanțul de aprovizionare al companiei au fost excluși aproximativ 80 de furnizori. Schweighofer a colaborat îndeaproape cu autoritățile: le-a informat prompt despre presupusele nereguli și le-a pus la dispoziție toate detaliile necesare clarificării situațiilor.

Articole Similare

Back to top button