Articole Generale

Duplex muzeal Suceava – Falticeni pregatit pentru ”Noaptea Muzeelor”

Sâmbătă seară, 20 mai, mii de insituții muzeale din întreaga Europă își deschid porțile în cadrul evenimentului mondial intitulat „Noaptea Muzeelor 2017”, o sărbătoare a colecțiilor și creativității, ajunsă în țara noastră la cea de-a 13-a ediție.
Astfel, la ora 18:00, la Muzeul de Istorie va avea loc un spectacol instrumental şi de poezie, susţinut de elevi ai Colegiului de Artă din Suceava. În paralel, de la aceași oră, la Muzeul Satului Bucovinean este programat un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”, iar la Hanul Domnesc, un recital susţinut de Cătălin Condurache şi Sandy Deac. Sâmbătă noapte, sucevenii vor putea vizita şi muzeele din Fălticeni, prin intermediul unui parteneriat încheiat între Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni şi Muzeul Bucovinei. La orele 18:00 şi 21:00, câte un autocar va pleca din municipiul reședință de județ (din faţa Muzeului de Istorie) spre Fălticeni, unde doritorii vor putea vizita Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, Muzeul Apelor „Academician Mihai Băcescu” şi Galeria Oamenilor de Seamă. În contrapartidă, fălticenenii vor putea să viziteze Muzeul de Istorie şi Cetatea de Scaun. Plecările din Fălticeni vor avea loc la orele 17:30 şi 21:30, din faţa Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.
Intrarea la toate obiectivele este gratuită, începând cu ora 18:00, până la ora 24:00, cu excepţia Muzeului Satului Bucovinean, care se va închide la ora 20:00.

Articole Similare

Back to top button